Diferències entre l’alumini i el PVC

5 July, 2019 By

Existeix una batalla èpica entre els dos materials, si no et decideixes, a continuació t’expliquem quins punts forts i fluixos té cadascun perquè puguis instal·lar a casa teva el que més s’adapta als teus recursos. Aquestes són algunes de les diferències entre l’alumini i el PVC.

Les diferències entre l’alumini i el PVC

ESTÈTICA

Pel que fa a l’estètica el PVC és un material que normalment és de color blanc i s’associa a ala habitatges amb un estil més clàssics, tot i que existeix una gran gamma de colors, en canvi l’alumini sol ser de color metàl·lic i desprèn una imatge més moderna.

AÏLLAMENT

Els dos materials poden ser perfectes aïllants de la temperatura exterior de la casa, tot i això, el PVC és un material que consta d’una baixa conductivitat tèrmica de forma natural en canvi, l’alumini requereix una sèrie de processos per convertir-lo en material aïllant.  Aquest procés augmentarà, per tant, el preu i la possibilitat de fugues tèrmiques al llarg del temps.

RESISTÈNCIA I DURABILITAT

El manteniment que requereixen tant les finestres d’alumini com les de PVC és nul. En els dos casos amb unes mínimes cures de neteja i procurar tenir un bon tracte, la seva vida útil acompanyarà la vida de l’habitatge.

SOSTENIBILITAT

Si comparem els dos materials, respecte a la sostenibilitat tenen per al planeta terra, trobem que el PVC és modificat fins que s’ha aconseguit que en tot el procés de fabricació fins a l’ús del producte desprengui quasi únicament una emissió de vapor d’aigua.

Sobre l’alumini és comú l’ús de pintures ecològiques que no són en absolut contaminants, a més, el 80% d’aquest material és reciclat, pel que la incidència de l’extracció és pràcticament nul·la dins l’àmbit ecològic.

PREU

Quan al preu, l’alumini sense processar és més econòmic que el PVC. Però en els casos que s’hagi volgut tractar per convertir-lo en un material aïllant, el preu s’arriba a igualar o fins i tot, s’augmenta en un 10% més que el preu de les finestres fetes amb materials PVC.

Tags: ,