Protegeix la teva casa del sol

10 May, 2019 By

El sol és molt necessari a les nostres vides, però en certes èpoques de l’any pot resultar molest o afectar algunes zones de la nostra llar.

Saber les hores de major incidència del sol i l’orientació de l’habitatge, és primordial per a prendre mesures sobre aquest tema i poder estar a casa de la manera mes confortable possible.

PROTECCIÓ SOLAR EXTERIOR

Si el teu habitatge es troba molt exposat al sol, a l’hivern és un gran avantatge ja que la incidència directa farà que la casa estigui més calenta i gastaràs menys calefacció, però, el més probable, és que a l’estiu pateixis molta calor.

Per això, pots prendre alguna mesura a l’exterior que beneficiaran la temperatura interior:

PERSIANES

Les persianes són un element molt versàtil, que a més de bloquejar l’entrada de llum, també aïllen de la calor i el fred. A més, si el sol és bastant incisiu en alguna de les parets exteriors de la teva casa, pots triar unes persianes d’alumini laminat, que a més de fer la seva funció perfectament, no es descoloreixen pel sol.

PROTECCIÓ SOLAR INTERIOR

VIDRES AÏLLANTS

Avui dia és possible trobar diferents tipus de vidres que ajuden amb l’eficiència energètica i que poden mantenir a ratlla l’entrada del sol a l’interior de la casa.

Algunes opcions:

  • Vidres laminats: Impedeixen l’entrada dels raigs UV i protegeixen de la descoloració dels mobles o altres elements de la llar.
  • Vidres de baixa emissió: Tenen la capacitat que es redueixi la pèrdua de calor.
  • Vidres de control solar: Redueixen la despesa en refrigeració interior i el reflex de la llum directa que entra a través del vidre. D’aquesta manera s’aconsegueix una temperatura més confortable a l’interior de l’espai.